Спецакция в столичният квартал Орландовци.  ГДБОП и Специализираната прокуратура са

...
Спецакция в столичният квартал Орландовци.  ГДБОП и Специализираната прокуратура са
Коментари Харесай

Спецакция в столичния кв. Орландовци

Спецакция в столичният квартал " Орландовци ". 
ГДБОП и Специализираната прокуратура са влезнали в квартала по следствие на имотната мафия, оповестява Нова тв.

``
реклама

Кварталът е блокиран и се ревизират и напускащите коли.

Засега е оповестена импровизирано повода за акцията - следствие на имотната мафия.

Част от членовете на незаконната група са се занимавали с измами и лишаване на парцели на възрастни хора в града. По информация на БНР, има арестувани няколко индивида.

Кварталът се слави и като свърталища на цигански банди, занимаващи се с трафик на бежанци към Сърбия, а от там за Западна Европа.

През юни т.г. в Орландовци и Факултета бяше хваната проведена незаконна група каналджии. Всяка седмица те са превеждани групи от хора от по 30-40 лица от Турция през България до Сърбия. Там са посрещани от каналджии, които са ги транспортирали до Западна Европа.

Касае се основно за лица, ненавършили 16 години, без документи, само че има случаи на превозване на цели фамилии. Това стана ясно тогава на брифинг на прокуратурата.

Мигрантите са превеждани през така наречен зелени граници - гъсти, гористи местности, по извънредно рисков за живота на миграните метод.

Каналът е започвал от Кабул, Афганистан. Ръководен е от лице, което набирало мигрантите от Афганистан и ги прекарвало към Турция. Там са посрещани от друго лице, което ги транспортирало през Марица към България.

За превозването у нас били оборудвани специфични бусове, като ги настанявали в квартири в кварталите Орландовци и Факултета Лицата са престоявали от 1-2 дни в България за да не бъдат обвинени и да не се харчат пари по издръжката им.

След това са превозени към Сърбия и Западна Европа. Тарифата е била по 8-10 000 евро на човек. Заплащането се извършавано през метода „ Хавала “. Сред членовете на канала бяха 2 българи, 1 афганистанец, 1 сириец и 1 иракчанин. Част от членовете, които са свързани с проведената незаконна група са били женени за дами от България..

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР